Η εκπαιδευτική διαδικασία στο διαδίκτυο

Μέσα στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της μάθησης το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Σταυρίδου Μαρία» εισήχθη στην εκπαιδευτική κοινότητα του δικτυακού τόπου www. epals.com , το SchoolMail™, το SchoolBlog™ και το Global Community™.

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για το σχολείο γιατί δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν ομαδικές εργασίες και να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά άλλων σχολείων στο εξωτερικό. Η επαφή γίνεται μέσω email και weblogs (ιστολόγια) και το παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται και να μαθαίνει και άλλα πράγματα εκτός από ξένες γλώσσες (γεωγραφία, ιστορία κτλ). Συγχρόνως μπορεί να μάθει σε άλλα παιδιά πράγματα για τον κόσμο που ζει, την πατρίδα του κτλ.

Η γλώσσα είναι κυρίως αγγλική και ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με αρκετά δημόσια σχολεία της Αμερικής και άλλων χωρών όπου άλλοι καθηγητές ξένων γλωσσών έχουν το ζήλο και προσπαθούν να εμφυσήσουν το κίνητρο για μάθηση στα δικά τους παιδιά. Εκτός από την ενημέρωση που σας κάνουμε χρειαζόμαστε και την συγκατάθεσή σας αν το παιδί σας είναι κάτω από 13 ετών γιατί το επιβάλλει ο νόμος στην Αμερική.

Ακόμη εκτός από τη διεθνής σχολική κοινότητα το www.stavridou .gr είναι ένα πλήρες δυναμικό σάιτ χτισμένο με τη λογική του e-shop. Κάθε μέρα νέα και ανακοινώσεις και μαθητικοί διαγωνισμοί με πλούσια δώρα.


Comments

Popular Posts